fbpx

[Studiu de caz] Centenario Bridge

CSi Bridge
CSi Bridge, pentru proiectarea podurilor
11/04/2022
SAP2000
SAP2000, cea mai eficientă soluție pentru analiza și proiectarea unei structuri
23/05/2022
Show all

[Studiu de caz] Centenario Bridge

CSi Bridge

Creat din nevoia de a elimina din aglomerația copleșitoare ce nu mai putea fi dusă de către Podul Americilor, podul Centenario și-a căpătat renumele prin structura sa impozantă și atenția la detalii din spatele concepției acestuia. Acesta traversează canalul Panama, având o punte cu o înălțime maximă de 45 de metri, trecând deasupra râului Guadalquivir și permițând simultan trecerea navelor. Înlocuind rolul de transportator deținut inițial de către Autostrada Panamericană, podul Centenario este conceput pentru a putea rezista cutremurelor cu care zona canalului este familiarizată.

Termenul de finalizare de 29 de luni, stabilit pentru construcția acestei viziuni ambițioase a avut o semnificație specială, deoarece se împlineau 90 de ani de la primul tranzit de nave pe Canalul Panama, respectiv 15 august 1914. La deschiderea sa oficială în 2004, podul Centenario a devenit a doua trecere permanentă a canalului. 

Pentru realizarea acestui proiect a fost folosit software-ul CSiBridge, utilizat pentru definirea cu ușurință a geometriilor podurilor complexe, a cazurilor de încărcare precum și a condițiilor limită. Cu un limbaj și termeni familiari persoanelor care activează în acest domeniu precum inginerii de pod, modelele de poduri sunt definite parametric și concret. Pe măsură ce parametrii de definire sunt modificați, programul creează elemente de suprafață sau obiecte solide ce se actualizează automat. 

Cu un design intuitiv și accesibil, CSiBridge permite proiectarea și modernizarea ușoară a podurilor din beton sau oțel. Prin intermediul modelatorului parametric, utilizatorul poate să construiască modele de punte ce variază în complexitate. În timp ce controlul asupra procesului de proiectare este menținut în totalitate, schimbările pot fi făcute cu rapiditate și eficiență. Oferind cele mai bune instrumente de inginerie computerizate de pe piața actuală, acest software ușurează toate etapele construcției și planificării amănunțite.

Pentru Podul Centenario, cu o lungime spectaculoasă de 1052 m, utilizarea programului CSiBridge a contribuit la eficientizarea procesului pentru a aduce la viață această structură. Intuitiv, versatil și accesibil, software-ul este alături de fiecare proiect ce așteaptă să fie construit, de la concept și până la creație.

Află mai multe despre CSi Bridge