fbpx

[Studiu de caz] Popp & Asociații

DIA1
[Studiu de caz] Di&A Design Consulting
16/04/2021
Produse CSi
5 servicii post-vânzare pe care le oferă CSi România
07/07/2021
Show all

[Studiu de caz] Popp & Asociații

Popp & Asociații

Sursă foto: Popp & Asociații

Popp & Asociații este o companie de proiectare și consultanță în domeniul construcțiilor. Biroul acestora oferă servicii integrate de proiectare și consultanță structurală (rezistență și stabilitate dar și proiectare generală), project management, studii și proiectare geotehnică, monitorizare geotehnică și structurală și interpretare a datelor, management de proiect, precum și servicii de prelevare și încercări în laborator ale materialelor.

Printre cele mai importante proiecte realizate de Popp & Asociații, amintim: Ana Tower, Orhideea Towers, Noul Stadion Steaua, Noul Stadion Rapid, Aeroportul Brașov, Turnuri gemene Piața Presei Libere (City Gate Towers), Consolidare Palatul Patriarhiei, Aripa nouă a aeroportului Henri Coandă, Consolidare reactor cracare catalitică Petrobrazi.

Proiectul finalizat în 2020, a fost AEROPORTUL INTERNAȚIONAL BRAȘOV-GHIMBAV „TERMINAL DE PASAGERI”, care a avut la bază software-ul de programare ETABS.

Ca diferențiatori semnificativi putem aminti terenul de fundare de sub radier, care a fost modelat cu resorturi elastice cu rigiditate la deformații verticale. Pentru surprinderea efectului de desprindere al fundațiilor de pe teren, s-a folosit modulul de calcul neliniar, resorturile elastice putând prelua doar efecte de compresiune.

Posibilitatea de realizare a calculului neliniar al fundațiilor și capacitatea de dimensionare automată a structurilor metalice au fost argumentele care au stat la baza deciziei de a opta pentru software-urile CSi. Soft-urile sunt user-friendly și intuitive.

– Popp & Asociații

Beneficiile principale pentru care s-a optat pentru ETABS:

  • Posibilitatea de editare a parametrilor de calcul pentru structura metalică;
  • Interfață intuitivă și prietenoasă;

Funcționalități folosite în cadrul software-ului ETABS:

  • Dimensionarea structurii metalice;
  • Verificarea presiunilor la interfața teren – fundații;

ETABS a facilitat optimizarea cantității structurii metalice și a structurii de beton armat și a oferit echipei o mai bună maleabilitate în utilizarea programului. Acesta a oferit mijloacele tehnice optime de realizarea a modelelor de calcul complex, calcul ce nu ar putea fi realizat în stilul clasic

Programul a făcut posibilă realizarea unui sistem structural complex format din cadre de beton armat, beton armat pretensionat și beton armat cu armătură rigidă combinată cu contravântuiri verticale metalice și acoperiș metallic, dar și realizarea unui model de calcul 3D comun infrastrauctură-suprastructură, în conlucrare cu terenul de fundare. Interacțiunea sol-structură a fost modelată ca model discret – Modelul Winkler.

Mai jos, puteți vedea câteva randări ale proiectului, poze de pe șantier și imagini din program.

Randări ale proiectului:

Sursă foto: Popp & Asociații
Sursă foto: Popp & Asociații
Sursă foto: Popp & Asociații

Poze de pe șantier:

Sursă foto: Popp & Asociații
Sursă foto: Popp & Asociații
Sursă foto: Popp & Asociații

Imagini din proiect:

Sursă foto: Popp & Asociații
Sursă foto: Popp & Asociații

Vezi și alte studii de caz care au la bază soluțiile CSi Structural Software.