fbpx

Prezentare generală

CSiXCAD este un plugin pentru programele AutoCAD și BricsCAD care permite eficientizarea procesului de generare a desenelor, fiind direct integrat cu programul ETABS. CSiXCAD face legătura între modelele definite în ETABS, atât pentru structuri metalice cât și pentru structuri din beton armat și desenele generate în CAD pe baza acestora.

CSixCAD suportă modele BIM complete și poate genera următoarele tipuri de planșe:

  • Planuri
  • Elevații
  • Extrase de materiale, respectiv armătură pentru stâlpi și grinzi
  • Planuri de armare grindă
  • Planuri și elevații armare diafragme
  • Plan armare placă

Cu ajutorul plugin-ului CSiXCAD, se elimină procesul manual de transfer al datelor din soft-ul de modelare și analiză în programele CAD. Acesta generează un set inițial de desene care pot fi ulterior finisate și adaptate la nevoile utilizatorului. Dacă se intervine asupra modelului din ETABS, CSiXCAD permite compararea acestuia cu modelul BIM inițial, respectiv importarea tuturor modificărilor sau doar a celor selectate de către utilizator. În timp ce toate opțiunile de editare aplicate desenelor în CSiXCAD se păstrează, se generează un raport cuprinzând toate modificările efectuate în ETABS și importate în CAD.

CSiXCAD funcționează pe bază de licență proprie. Pentru transferul de date, ETABS trebuie să fie instalat și licențiat pe același dispozitiv.

Planșe de execuție pentru structuri metalice

Planuri

Planurile structurilor metalice conțin secțiunile și dimensiunile elementelor

Elevații

Elevațiile structurilor metalice conțin secțiunile și dimensiunile elementelor, cote de nivel, localizarea îmbinărilor la stâlpi

Extrase de material pentru stâlpi metalici

Extrasele de material pentru stâlpii metalici conțin secțiunea și dimensiunea acestora, cota de nivel, localizarea îmbinărilor cap la cap, respectiv poziționarea acestora.

Planuri poziționare grinzi metalice

Grinzile metalice pot fi extrase individual sau în grupuri

Planuri de armare

Planuri de armare pentru diafragme/ pereți

Planurile de armare conțin configurația peretelui, poziționarea armăturilor transversale și longitudinale, respectiv mărcile acestora.

Elevații

Elevațiile structurilor din beton armat conțin elementele de cadru, precum și informații despre modul de armare al pereților

Extrase de armătură pentru grinzi și stâlpi

Extrasele de armătură conțin informații atât despre armătura longitudinală cât și pentru cea transversală

Carcase de armătură

Configurația carcaselor de armătură pentru grinzi, stâlpi și pereți se pot vizualiza 3D

Sincronizarea cu modelul ETABS

Actualizarea desenelor în CSiXCAD în funcție de modificările aduse asupra modelului în ETABS este posibilă prin importarea selectivă a modificărilor și în același timp prin menținerea opțiunilor de editare aplicate în prealabil.

Importul din ETABS

În timpul importării de date din ETABS, utilizatorul deține control deplin asupra elementelor importate și asupra desenelor generate.

Obiecte BIM

CSiXCAD creează obiecte de tip BIM, care reprezintă componentele structurale. Diferența dintre obiectele CAD și obiectele BIM este aceea că cele din urmă poartă informație non-grafică. Există numeroase opțiuni care oferă utilizatorului control asupra modului în care se afișează obiectele BIM. Orice modificare adusă obiectelor BIM este imediat corelată cu desenele și planșele aferente.

Multiple opțiuni de personalizare

O gamă variată de opțiuni de editare permit utilizatorului să controleze generarea desenelor, astfel încât să se preteze pe standardele și nevoile acestuia.

Lucrează BIM! Încearcă acum noua extensie CSiXCAD!

Solicitarea ta a fost trimisa cu success

A apărut o eroare la încercarea de a trimite solicitarea dvs. Vă rugăm să încercați din nou.

CSi România va utiliza informațiile pe care le furnizați în acest formular pentru a vă contacta și pentru a oferi actualizări și marketing.